2018 Yılında İspanya Perakende Sektörüne 4 Milyar Euro Üzerinde Yatırım

2018 Yılında İspanya Perakende Sektörüne 4 Milyar Euro Üzerinde Yatırım

BNP Paribas Yatırım Şirketi’nin yayınladığı araştırmaya göre 2018 yılında İspanya perakende sektörüne 4 Milyar €’nun üzerinde yatırım yapılması bekleniyor. Sektöre bakıldığında en çok yatırımcı talebini alışveriş merkezleri toplamaya devam ediyor. Bununla birlikte, hipermerket ve süpermarket portfolyoları gibi orta ve büyük ölçekli diğer ürünler de artan talepten nasibini almaya devam ediyor.

2018 yılı getirilerine bakıldığında, 2017 yılı ile aynı seviyelerde olması bekleniyor. Oranlar; perakende parkları için %6-6.5, birincil alışveriş merkezleri için %5-5.5 ve birincil ana cadde üzeri mağazalarda %3 seviyelerinde olacak gibi görünüyor.

Alıveriş merkezleri içindeki çeşitli mağaza veya market imkânları sebebiyle özellikle yatırımcıların isteklerini ve beklentilerini karşılayan yatırımlar olarak görülmeye devam ediyor. Önümüzdeki üç yıl içinde (2018 – 2020) 800,000 metrekare yeni alışveriş merkezi açılması ön görülüyor. Buna bağlı olarak da 250,000 metrekare yeni kiralanabilir alan olacak.

Total yatırımların yüksek bir miktarı bu tip alışveriş merkezi tipi yatırımlar üzerine toplanmış durumda. Geçtiğimiz 2017 döneminde bu alandaki yatırımlara istek çok yüksekti ve gelecek dönemler için de uzmanlar aynı beklentide.