Lizbon ve Porto’da Son Dönem Trendi: Restore Edilmiş Evler

Lizbon ve Porto’da Son Dönem Trendi: Restore Edilmiş Evler

Lizbon ve Porto’nun tarihi merkezlerinde bulunan restore edilmiş binaların yüzde 70 oranında ticarileştiği şu günlerde, bu şehirlerdeki emlak fiyatlarında diğer bölgelere kıyasla yüzde 35 oranında bir artış gözlemlenmekte. Özellikle başkent Lizbon’daki tarihi evlerin yabancı yatırımcılar için ayrıcalıklı konumda olması, orta ve yüksek gelirli yatırımcıların yüksek gayrimenkul fiyatlarıyla karşılaşmalarına yol açmaktadır.

Geçtiğimiz beş yıl içerisinde, Lizbon’daki tarihi binaların restore edilmesi için yapılan yatırımın yaklaşık 600 milyon Euro olduğu biliniyor. Lizbon ve Porto gibi şehirlerdeki tarihi binaların dönüştürülmesi ve kullanım amaçlarının değiştirilmesi, bu şehirlerdeki tarihi merkezleri ziyaret edenlerin sayısındaki artışla paralel diyebiliriz. Yeterince yeni bina inşa edilmemesinin doğal bir sonucu olarak da Portekiz’de yatırım yapmayı düşünenler tarihi binaların restorasyon işlemlerine yöneliyorlar.

Portekiz’de gayrimenkule yatırım yapmayı düşünenler için devletin Lizbon’da satışa çıkardığı 18 tarihi bina iyi bir fırsat olabilir. Devletin bu binalar için biçtiği total ücret ise 6.2 milyon Euro. Gayrimenkullerin çoğu 60’lar ve 70’lerden kalma yapılar. Tarihi evleri restore edip, Portekiz’de yaşamayı düşünen yatırımcılar, bu binaları vakit kaybetmeden ziyaret edebilirler.