Avrupa’da Gayrimenkul Sektörüne Yatırım Yapmak için En İyi 10 Lokasyondan Biri Lizbon  

Avrupa’da Gayrimenkul Sektörüne Yatırım Yapmak için En İyi 10 Lokasyondan Biri Lizbon   

 

Küçük ve Güzel Olan Ön Planda

Son dönemde, Avrupa’nın büyük küresel merkezleri değil de daha küçük sermayeleri ve ikincil şehirleri daha yüksek sıralamalarda yer alıyor. Yatırımcı algısı fiziksel ve sosyal altyapı, yaşam kalitesi, çeşitlilik, ileriye dönük düşünen belediye otoriteleri ve sürdürülebilirlik gibi farklı etkenler ekseninde yeniden şekilleniyor. Yatırımcıların çoğu gayrimenkul stratejilerini demografi ve sosyal değişimlere ayak uyduracak şekilde yeniden belirlediklerini söylüyor. Tüm bu faktörler yayınlanan 2017 raporlarında da etkisini gösteriyor. ULI (Urban Land Institute) tarafından hazırlanan “Avrupa’da Gayrimenkul Sektöründe Gelişen Trendler 2017” raporunda, Lizbon Avrupa’da yatırım yapmak için en iyi 10 lokasyon içinde 7.sırada yerini alıyor.

 

Portekiz’in Başkenti Yatırımcıları Cezbediyor

Avrupa’daki diğer başkentler ile karşılaştırıldığında benzersiz yaşam tarzı, şaşırtıcı derecede güzel atmosferi ve son derece uygun fiyatlarıyla Lizbon, Dünya’nın her yerinden gelen gayrimenkul yatırımcılarını çekmeye devam ediyor. Madrid ve Barselona gibi ön planda olan marketleri sıralamada geride bırakan başkent, küçük bir pazar olmasına rağmen risk ve getiri profiliyle İspanya’yı pahalı bulan bir yatırımcı kitlesinin de ilk tercihi olmayı başarıyor.

 

Toparlanmakta olan ve gelişen pazar statüsü nedeniyle üst sıralara yerleşen Lizbon’da, verimin diğer Avrupa şehirlerine göre daha yüksek olduğu görülüyor. Aynı zamanda, bazı riskleri göze almaya hazır olan yatırımcılar için iyi bir getiri potansiyeli var. Sadece potansiyeliyle değil, yılda 300 gün güneş alması, nadiren kar yağması gibi sebeplerle de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için cazip bir hale geliyor. Güvenli bir şehir olması ve gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olması, şehre yalnızca yatırımcıları değil yaşamak için gayrimenkul satın almayı düşünenleri de çekiyor. Bu anlamda, yaşamak ve yatırım yapmak için gözde konumlardan biri olmaya devam edecekmiş gibi görünüyor.