2019 Dünya Seyahat Ödüllerinde Avrupa Birincisi Tekrardan Portekiz

2019 Dünya Seyahat Ödüllerinde Avrupa Birincisi Tekrardan Portekiz

Madeira adasında gerçekleştirilen 2019 Dünya Seyahat Ödülleri töreninde tam 39 adet ödül alan Portekiz üst üste üçünü kere bu sene de Avrupa’nın en iyi turistik varış noktası olarak seçildi.

Ödül törenine bu sene ev sahibi olarak seçilen yine Portekiz’e bağlı Madeira adası da Avrupa’nın en iyi turistik adası olarak yerini bu sene de korudu. 

Aynı ödül töreninde, Portekiz’in güney kıyısını oluşturan Algarve Bölgesi Avrupa’nın en iyi turistik sahili seçildi. Atlantik Okyanusuna açılan bu mavi kıyısı şeridi, 2012 yılından bu yana beşinci kere bu ödüle layık görülüyor. 

Algarve bölgesi kendi alanlarından en iyi seçilen dört farklı tatil yerine ev sahip: Quinta do Lago Avrupa’nın en iyi sahil oteli seçilirken, aynı bölgedeki Conrad Otel Avrupa’nın en iyi lüks tatil yeri, Vila Vita Parc en iyi lüks yazlık yeri ve Dunas Douradas Plaj Kulübü en yazlık yer unvanını aldı. 

Bütün bunların yanı sıra, Portekiz’in başkenti Lizbon hem gezmek için en iyi Avrupa şehri hem de deniz seyahatleri için en iyi Avrupa limanı olarak iki ödül aldı. 

Çevresindeki doğaya hiç zarar vermeden dağların ormanların içinden geçerek üstünde yürüyenlere bütün güzelliği ile Portekiz’in dokunulmamış doğasını gösteren Passadiços do Paiva yürüyüş oğlu en iyi turizm gelişim projesi seçildi. 

Işık, gürültü ve diğer doğa kirliliği türlülüğüne izin vermeden yıldızlarla dolu bir gökyüzünün altında muhteşem bir gece yaşamayı sağlayan Portekiz’in doğu sınırına yakın O céu do Alqueva kamp alanı çevre dostu turizmcilik konusunda Avrupa birincisi oldu. 

Portekiz’in başarısını takiben Portekiz başbakanı Marcelo Rebelo de Sousa resmi başbakanlık sayfasında Portekiz’in üst üste üçüncü kere en iyi turistik varış noktası olarak seçilmesini ve Dünya Seyahat Ödülleri arasından 39 ödül almasını kutladıklarını belirtti. 

Portekiz’in en iyi turistik başarılarından memnuniyetini dile getiren başbakan, bu onurun doğa korunumu ve sosyal uyumu sağlayacak turistik gelişmelere yoğunlaşmak için bir fırsat olduğunu söyledi.