2018 Yılında İspanya’yı Ziyaret Etmeyi Düşünenlere Tavsiyeler

2018 Yılında İspanya’yı Ziyaret Etmeyi Düşünenlere Tavsiyeler

Her ne kadar bazıları İspanya’nın artık çok turistik bir bölge olduğunu söyleyerek ülkenin değerini düşürmeye çalışsa da İspanya bir turizm cenneti olarak çekiciliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Geçtiğimiz yılın turizm verileri de İspanya’nın yükselişini kanıtlar nitelikte ve ülke hala bin bir çeşit güzelliği ile sizi etkilemek için 2018 yılında da turistlerini bekliyor.

İspanya seyahatinizi planlarken dikkat etmeniz gereken nokta ise artan turizm yatırımları ve turist ilgisi nedeniyle fazla turistik olabilecek yerlerden kaçınmaya çalışmak olabilir. Paladin olarak, “fazla turistik” olmanın cezasını çekmektense daha kaliteli bir seyahat planlamak adına yerel halkın birkaç tavsiyesini sizlerle paylaşmak istedik:

  • La Rambla:

Burası tarihi oluşumun merkezi bile olsa küçük bir alan olduğu için fazla turistik bölge imajını güçlendirecek manzaralar oluşabiliyor bu nedenle burası dışında da birkaç bölge öneriliyor. Örneğin, Sant Antoni, Gracia, Poblenou gibi yerler.

  • Barselona’nın Boqueria’sının ötesine gidin

Barselona denince Boqueria pazarı ününü hatırlatsa da buranın arkalarında biraz arayarak harika yerel marketler bulabilirsiniz ve buralarda turistik kaostan uzak bir alışveriş zevki yaşayarak otantik ürünlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Şehirden uzak doğaya yakın olun

Muhteşem doğayı ve ürünlerini keşfe atın kendinizi. Mesela ananas ormanları. Güzel park alanları keşfedin ya da ama ne yaparsanız yapın yalnızca kalabalık ve karmaşık şehirde vakit geçirmek gibi bir hata yapmayın.

  • Yürümeyi keşfedin

Motorlu araç kullanmanın imkansız olduğu bazı sokaklarda bile inatla şansını zorlayan turistler yüzünden bazı problemler olabiliyor bu yüzden şehrin tepelerini yürüyerek keşfedin.

  • Meşhur olmamış müzeler keşfedin

Müzenin keyfi saatlerce kaybolmaksa bunun için huzur gereklidir. Ama kalabalık tur şirketlerinin vesaire doldurduğu müzelerde bu imkansız olabiliyor bu yüzden kendinize kaçamak eğlenceli müzeler keşfedin.