Ev Satmanın En Kolay Olduğu Şehir: Madrid

Ev Satmanın En Kolay Olduğu Şehir: Madrid

Madrid’de konut sektörü büyük talep görüyor. Markette ciddi bir sirkülasyon var. Piyasa fiyatında birincil bölgelerde olan bir ev yaklaşık 10 gün içinde satılıyor.

Madrid’de bir ev satışının yapılması yalnızca 2,4 ay sürüyor. Başkent, ülkede talebin en yüksek olduğu ve ortalama satış süresi 3 ayın altında kalan tek büyük şehir. Üstelik 2018 ilk çeyrek verilerine göre Madrid ev satın almak için en fazla mali çaba gerektiren şehir.

Satışların hızlı olması şehirdeki ev fiyatlarına doğrudan etki ederek 2017 yılının aynı dönemine göre ortalama %17,7’lik bir artış gösterdi. Bölgesel bakıldığında Salamanca (% 22,9), Moratalaz (% 22,3) ve Centro (% 20,8) ile en fazla artışı gösteren yerler oldu. Arkasından Vicalvaro (% 19,4) ve Retiro (% 19,2) geldi.

Fiyatlar açısından bakıldığında Villaverde Madrid’in en ucuz bölgesi olarak kayıtlara geçti ve ortalama fiyatlar metrekare başına 1.338 € olarak görüldü. Arkasından 1.492 € ile Puente de Vallecas ve 1.682 € ile Carabanchel geldi. Diğer taraftan Salamanca (4.734 €), Chamberi (4.367 €) ve Centro (4.210 €) en pahalı ve 4.000 € üzerinde kalan bölgeler oldu.

Madrid’de Satışlar Çok Hızlı

Madrid’de konut sektörü büyük talep görüyor. Markette çok sağlam bir sirkülasyon var. Piyasa fiyatında birincil bölgelerde olan bir ev yaklaşık 10 gün içinde satılıyor. Eğer bir evin alıcı bulması bir ayı geçiyorsa problem her zaman fiyat oluyor. Piyasa değerlerinin yükseldiğini gören satıcılar taban fiyatlarını yüksek koyuyor ve daha çok beklemeyi tercih ediyor.

Uzmanlar, bunun her zaman iyi bir fikir olmadığını savunuyor. Bir evin fiyatı arttığında  belediye sermayesi katkısı da artıyor. Üstelik, farklı bir eve yatırım yapılacaksa o evin de değeri artmaya devam ediyor.

Diğer Büyük İspanyol şehirleri

Madrid bir evin en hızlı satıldığı şehir olmasına rağmen. Ceuta 3,4 ay ve Zaragoza 4,7 ay ile başkenti yakından takip ediyor. Geçen sene ilk sırada yer alan Barcelona, bir mülkün satışı için 4,8 aylık bir dönem gerektiriyor. Sevilla. 5,8 aylık bir ve Valensiya 6,9 ay ile listede yerini alıyor.