İspanya Golden Visa Programı ile Yatırımcılara Kapılarını Açıyor

İspanya Golden Visa Programı ile Yatırımcılara Kapılarını Açıyor

İspanya, Golden Visa programı sayesinde Avrupa’da yatırım yapmak isteyenlerin öncelikli tercihi konumunda. 2013 yılından beri yürürlükte olan bu program sayesinde İspanya’da aldığınız emlak sizin ve ailenizin İspanya’da süresiz oturum iznine sahip olmasının anahtarı niteliğinde. Alacağınız gayrimenkulün minimum fiyatının 500 bin Euro olması gerekiyor. Bu sayede iki yıllık yatırımcı vizesi elde ediyorsunuz ve yatırımınızı devam ettirdiğiniz sürece her iki yılda bir yatırımcı vizenizi yenilemeniz mümkün. Yatırım yaptıktan sonraki beş yıl içerisinde kalıcı oturum izni, on yıl içerisinde de başvurduğunuz takdirde İspanya vatandaşlığını almanız, bu program kapsamında size sunulan haklar arasında diyebiliriz.

Golden Visa almak için İspanya’da yaşamanıza gerek yok ama kalıcı oturum izni için beş sene ve vatandaşlık alabilmek için de on sene İspanya’da yaşamanız gerekmektedir. İspanya’da yatırım yaptıktan sonra alacağınız Golden Visa sayesinde Schengen’in kabul edildiği diğer Avrupa ülkelerinde de dilediğinizce seyahat edebilirsiniz.

Birkaç senelik durgunluktan sonra şu sıralar İspanya’daki emlak piyasasının fazlasıyla hareketli olduğunu ve fiyatların yükselişe geçtiğini söyleyebiliriz. Bu durum, İspanya’da yatırım yapmak için en doğru zaman olduğunu gösteriyor. Yabancı yatırımcılar İspanya’daki emlakları üzerinden yüksek gelir elde etme fırsatı yakalayabilirler. Başarılı bir yatırım yapmak istiyorsanız tam da şu ara İspanya’nın hangi bölgesinde ne tür bir emlak yatırımı yapacağınız gibi unsurlar üzerine düşünmenizde fayda var.

Siz de İspanya’de oturma izni, gayrimenkul yatırımı ve golden visa hakkında daha fazlasını merak ediyorsanız İspanya Golden Visa sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.