Fin Fonu Algarve’ye 260 Milyon Euro Yatırım Yapıyor

Fin Fonu Algarve’ye 260 Milyon Euro Yatırım Yapıyor

Loulé’de lüks bir turistik kompleksin inşaatı için satın alınan 150 hektarlık alan, projenin ortaya çıkmasından yaklaşık 30 yıl sonra Fin fonu Grupo Pontos tarafından yeniden başlatılıyor. 2019’da tamamlanması beklenen proje, Portekiz’in ilk Viceroy hoteli olacak ve Resort’ta değerlerinin 2,5 milyona ulaşması beklenen satılık villalar ve daireler olacak.

Algarve, turistlerin ve yabancı yatırımcıların yoğun olarak tercih ettiği yerlerden biri olduğu için grubun satılık daire ve villalar için hedefi belli. Grup CEO’su Julio Delgado hedef kitlelerinin başta İngiltere, Fransa, Almanya, Benelüks ve İskandinavya olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu ve Asya’daki Kuzey ve Orta Avrupa’daki müşteriler ve yatırımcılar olduğunu belirtiyor.

Bölgedeki diğer komplekslerden farklı olarak hotel, konuklarının sakin ve rahat bir ortamda yerel halkla ve doğayla iletişim halinde olmasını hedefliyor. Otel kompleksinde 76 oda ve 65 turistik konuttan oluşan bir otel yer alıyor. Ayrıca, 18 delikli bir golf sahası, bir kulüp binası, bir konferans merkezi, beş restoran, bir spa, astronomik gözlemevi, ısıtmalı yüzme havuzu ve diğer dinlence ve sağlık tesislerine sahip olacak.

Projeyle ilgili olarak, çevre sorunları ve uzun yıllardır çözülemeyen bürokratik engellerin üstesinden gelindikten sonra zaman artık bir problem olarak görülmüyor. İlk etabının açılışının 2019’da olması planan projenin geleceği konuşulurken o döneme kadar turizm sektöründe ivmenin azalması gibi bir beklenti olmadığı dile getiriliyor. Aksine, özel konseptli ve hedef kitleye yönelik benzersiz bir proje olduğundan tablo fazlasıyla olumlu yorumlanıyor. Projenin, yeni nesil bir turizm geliştirme projesi olarak Algarve ve Güney Avrupa’daki sektör için referans olacağı öngörülüyor.